Koszyk
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Pokaż:
Pandemia zmienia świat - to nie żarty ani dziennikarska przesada. W 2020 roku ponad 2 mld ludzi żyją w krajach, których parlamenty zostay zawieszone lub ich działania zostały ograniczone z powodu Covid-19 pisze Daniel Passent w swoim ostatnim felietonie dla tygodnika Polityka (nr 32).
Chujowa Pani Domu, blogerka, która od lat po mistrzowsku przekuwa banieczkę perfekcjonizmu, czyta i recenzuje "Bachora. Bezradnik dla nieudacznych rodziców".
Okazało się, że inny świat jest możliwy. Czyli radykalizm ma sens. To pokazuje, że warto snuć radykalne plany i zgłaszać radykalne żądania. Nie musimy poruszać się małymi kroczkami. Stać nas na wielkie skoki - twierdzi Iwan Krastew, autor książki „Nadeszło jutro. Jak pandemia zmienia Europę”, w wywiadzie opublikowanym na łamach tygodnika Polityka (nr 29).
Natalia Mętrak-Ruda, autorka poświęconego kulturze kulinarnej bloga Przeszłość od Kuchni, przeczytała "Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym" Krystiana Nowaka.
To dziwne festiwale, stwierdza autor, gdyż „wypchnięto je ze zbiorowej pamięci”. Nie zaprzeczam. Nazwy tych festiwali kojarzą się dzisiaj z estradowym obciachem oraz peerelowskim konformizmem. Nawet radia żerujące na nostalgii słuchaczy nie nadają wylansowanych tam hitów, a wypromowane na kołobrzeskich i zielonogórskich scenach gwiazdy zbiorowo milczą.
Zastanawiacie się jak rozmawiać z dziećmi o zmianach klimatu? Krytyka Polityczna wydała książkę, która nadaje się do tego idealnie. To niby bajka, ale nie da się nie zauważyć analogii do naszego świata i tego, co może się wydarzyć, jeśli nie przestaniemy być zachłanni i egoistyczni.
Autorka bloga Agata Czyta Książki zrecenzowała reportaż Krystiana Nowaka "Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym".
W weekendowym wydaniu portalu gazeta.pl znalazł się wywiad, który przeprowadził Arkadiusz Gruszczyński z Krystianem Nowakiem, autorem reportażu "Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym".
Kajetan Kusina, autor bloga Kusi na kulturę, zrecenzował książkę Krystiana Nowaka "Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym".
To bardzo fajna pozycja dla rodziców oczekujących na przyjście na świat pierwszego potomka albo dla tych walczących ze świeżo przybyłym na świat bobkiem. Może pomóc złapać dystans w momencie, kiedy wydaje Ci się, że jesteś najgorszym rodzicem świata i nigdy nie będziesz instamatką sukcesu.
Pisarz Wojciech Chmielarz przeczytał "Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym" i podzielił się wrażeniami z lektury na swoim fanpage'u.
Katarzyna Kurowska, autorka bloga Przekładaniec Kulturalny, przeczytała i zrecenzowała "Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym" Krystiana Nowaka.
- « Poprzednie
- 1
- ...
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- ...
- 178
- Następne »