Pisarz Wojciech Chmielarz przeczytał "Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym" i podzielił się wrażeniami z lektury na swoim fanpage'u.

Oto, co sądzi o książce Nowaka:

(...) o kurczę, ale to było dobre. Jasne, to nie jest najgrubsza książka, ale przeczytałem jednym ciągiem, nie mogąc się oderwać. A to o czymś świadczy :-) To kawałek naprawdę fajnego i naprawdę ciekawego reportażu, który pokazuje ten fragment rzeczywistości, który niby znamy, a o którym jednak nic nie wiemy. Chciałoby się napisać, że kebab jest kluczem do duszy Polaka, ale to byłoby jednak nadużycie. Niewątpliwie jednak kebab jest czymś więcej niż tylko kawałkiem mięsa w bułce. To pewien społeczny i kulturowy fenomen i świetnie, że w końcu ktoś postanowił o nim opowiedzieć. Jest w tej książce sporo o imigrantach, ale równie wiele o Polakach, jest o Warszawie i o Białej Podlaskiej, jest o biedzie i menadżerach z korporacji. Kebab łączy naprawdę odległe światy w zaskakujący, a czasami też przykry, sposób.

Cały wpis jest dostępny na fanpage'u pisarza, a książkę o kebabie możecie kupić tutaj.