Zjadanie zwierząt

Jonathan Safran Foer

Wydanie: Cena:
35,91 zł
31,41 zł
35,91 zł 39,90 zł -10%

Opis książki

Gdy Jonathanowi Safranowi Foerowi urodził się syn, chciał się dowiedzieć, jak powinien go karmić i czym naprawdę jest mięso. Skąd pochodzi? Jak się je produkuje? Jak traktowane są zwierzęta i czy to ważne? Jak zjadanie zwierząt wpływa na gospodarkę, społeczeństwo i środowisko? Wyniki tego śledztwa sprawiły, że stanął twarzą w twarz z rzeczywistością, której jako obywatel nie mógł zignorować, a jako pisarz nie mógł przemilczeć.

Matronaty/patronaty

Recenzje

Szczegóły

Liczba stron:
352
Tytuł oryginału:
Eating Animals
Tłumaczenie:
Dominika Dymińska
Projekt okładki:
Sara Czyż
Skład:
Katarzyna Błahuta
ISBN:
978-83-66232-45-7
Typ oprawy:
miękka
Wysokość w mm:
210
Szerokość w mm:
132
Wydanie:
2 poprawione
Ebook

Zobacz też

BIO

Jonathan Safran Foer

Jonathan Safran Foer (1977) studiował filozofię. Jego opowiadania publikowały m.in. „The New Yorker”, „Paris Review” i „Conjunctions”. W 2002 roku wydał swoją debiutancką powieść Wszystko jest iluminacją. Została ona uznana za jedno z najważniejszych wydarzeń literackich ostatnich lat, natychmiast stała się światowym bestsellerem, uhonorowano ją wieloma nagrodami, m.in. The Guardian First Book Prize, The National Jewish Book Award. Dotychczas przetłumaczono ją na ponad dwadzieścia języków, powstał również film o tym samym tytule, w reżyserii Lieva Schreibera. W 2005 roku ukazała się jego druga powieść Strasznie głośno, niesamowicie blisko, której ekranizacja trafiła na ekrany kin w 2012 roku. Wydane w 2009 roku Zjadanie zwierząt jest światowym bestsellerem i zostało przetłumaczone na kilkanaście języków.

Czytaj więcej

Wokół książki

Aktualności

Produkt został dodany do Twojej listy życzeń

Korzystając z tej strony zgadzasz się na używanie plików cookie. Za ich pomocą zbieramy informacje, które mogą stanowić dane osobowe. Wykorzystujemy je w celach analitycznych i marketingowych. Więcej dowiesz się w Polityce Cookies