Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.


„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

978-83-65853-68-4

Nowy produkt

Ograniczona oferta specjalna

31,41 zł

34,90 zł

- +

 
Szczegóły
Liczba stron320
Projekt okładkiSara Czyż
ISBN/ISSN978-83-65853-68-4
Wysokość w mm210
Szerokość w mm132

Zobacz też:

Recenzje | Wydarzenia | Fotorelacje

Zaproszenie - spotkania z Jasiem Kapelą i Dariuszem Gzyrą

Poniżej podajemy listę najbliższych spotkań z naszymi autorami Serii z Morświnem.

Zaproszenie - spotkania z Jasiem Kapelą

11.01 Koszalin, 12.01 Szczecin, 15.01 Łódź, 16.01 Warszawa, 10.02 Katowice

Zaproszenie [Wrocław, 1.12] Spotkanie z Kapelą i Gzyrą

1 grudnia, godz. 14.30, restauracja Ahimsa. Spotkanie z Dariuszem Gzyrą i Jasiem Kapelą.

Morświn rusza w Polskę

Prezentujemy orientacyjną trasę spotkań Dariusza Gzyry i Jasia Kapeli w październiku i listopadzie.

Wydawnictwo Krytyki Politycznej na Targach w Krakowie

W dniach 25-28 października zapraszamy na Międzynarodowe Targi Książki w Krakowie. Znajdziecie nas na stoisku nr B37.

To jeszcze nie koniec! Premiera Serii z Morświnem

17 października zapraszamy wszystkich i wszystkie na oficjalną premierę naszej nowej serii ekologicznej, która już...

Spotkanie z Jasiem Kapelą w Zakopanem

Spotkanie poprowadzą Rut Kurkiewicz-Grocholska i Kuba Szpilka z Fundacji Zakopiańczycy.

Polskie mięso. Krakowskie spotkanie autorskie Jasia Kapeli

26 października w Krakowie odbędzie się spotkanie z Jasiem Kapelą.

Menu