Zuzanna Ziomecka recenzuje w Przekroju (nr23/2013)światowy bestseller Zjadanie zwierząt:

Foer eksponuje fundamentalny konflikt między tym, co czujemy, a tym co robimy. Wychodzi z założenia, że większość osób dorosłych ma świadomość warunków, a więc i cierpienia, w jakich żyją zwierzęta, które jemy. Jedzenie ich uzasadniamy okrągłymi argumentami postrewolucyjnymi (gdyby nie hodowle, te gatunki by nie przetrwały!) i teoriami medycznymi (białko zwierzęce to konieczny składnik zrównoważonej diety człowieka) z którymi Foer podejmuje sprawną polemikę (...).

Czytelnicy nie dostają jednoznacznego jednoznacznego przepisu na życie i żarcie ze spokojnym sumieniem. Konfrontując nas ze sprzecznością lokowania troski i uczuć tylko tam, gdzie sprawia nam to przyjemność, Foer wymusza zobaczenie w kotlecie niegdyś żywego stworzenia. I zadaje pytanie, czy droga do naszej kuchni powinna i musi być drogą przez mękę.

Książka dostępna w promocyjnej cenie w Księgarni KP.