Na blogu Czytanki Anki o Zjadaniu zwierząt (2.07.2013): O tym, że zwierzęta hoduje się często w skandalicznych warunkach, a metody uboju są sadystyczne, wie prawdopodobnie wiele osób. Nie każdy natomiast zdaje sobie sprawę, że połów tuńczyka lub krewetek wiąże się z chwytaniem w sieci gatunków innych niż docelowe (w skrajnych przypadkach tzw. przyłów może wynosić 90%) i ich wyrzucaniem. Podobnie sytuacja wygląda na fermach kurzych nastawionych na maksymalną eksploatację niosek – samce z racji swej nieprzydatności często są uśmiercane i usuwane (...).

W „Zjadaniu zwierząt” najbardziej przemawiają do mnie względy zdrowotne – jeśli mięso trafiające na polskie stoły jest produkowane metodami przemysłowymi opisanymi przez Foera, to rzeczywiście lepiej rozważyć jego dalszą konsumpcję.

Zamów książkę w promocyjnej cenie w Księgarni KP.

Książka jest również dostępna jako e-book.