Jak kebab stał się polskim daniem narodowym?

Jak (i czy) kebab stał się polskim daniem narodowym?
Dlaczego Polki i (częściej) Polacy, kochając pitę z mięsem, często pogardzają tymi, którzy/które im ją przygotowują?
Czy wołowina na cienkim lub grubym słusznie uchodzi za danie "plebejskie"?
Na te oraz inne pytania będą próbowali odpowiedzieć:
- Krystian Nowak (autor reportażu "Kebabistan. Rzecz o polskim daniu narodowym"),
- Monika Kucia (kuratorka kulinarna, dziennikarka, konsultantka gastronomiczna),
- Król Ali Baba (reprezentujący słynny Relax Kebab w Radzyminie).
Spotkanie poprowadzi Rafał Hetman, autor bloga czytamrecenzuje.pl.
Zapraszamy 25 sierpnia o godzinie 19.00 na profil "Krytyki Politycznej" na Facebooku.
Spotkanie będzie miało charakter online.