Polskie mięso czyli jak zostałem weganinem i przestałem się bać

Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źródeł zobaczyć, w jakich warunkach żyją hodowlane kury i jak są później przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańców. Wreszcie wyruszył śladem aktywistów do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się, jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery.


„Polskie mięso” to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia – tego, jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat.

978-83-65853-68-4

Nowy produkt

Promocja ważna jeszcze:

23,38 zł

34,90 zł

- +

 
Szczegóły
Liczba stron320
Projekt okładkiSara Czyż
ISBN/ISSN978-83-65853-68-4
Wysokość w mm210
Szerokość w mm132

Zobacz też:

Recenzje | Wydarzenia | Fotorelacje

To jeszcze nie koniec! Premiera Serii z Morświnem

17 października zapraszamy wszystkich i wszystkie na oficjalną premierę naszej nowej serii ekologicznej, która już...

Spotkanie z Jasiem Kapelą w Zakopanem

Spotkanie poprowadzą Rut Kurkiewicz-Grocholska i Kuba Szpilka z Fundacji Zakopiańczycy.

Polskie mięso. Krakowskie spotkanie autorskie Jasia Kapeli

26 października w Krakowie odbędzie się spotkanie z Jasiem Kapelą.

Menu